Обществото ни започна да обръща повече внимание на проблеми, свързани с

...
Обществото ни започна да обръща повече внимание на проблеми, свързани с
Коментари Харесай

Тихомир Димитров: От отношението към по-слабите си личи колко цивилизована е една нация

Обществото ни стартира да обръща повече внимание на проблеми, свързани с насилието над животни. Това сподели в предаването " Добро утро, България " на Радио " Фокус " Тихомир Димитров, от " Четири лапи “. " Приветствам това, че хората са все по-загрижени за съдбата на тези, които не могат сами да се защитят и живеят в градска среда с нас. От отношението към по-слабите си проличава какъв брой е по-цивилизована е една нация, това е индикатор, сподели още Димитров и добави, че у нас като цяло напоследък се обръща от ден на ден внимание и се дава публичност на случаи за свирепост към животни. 

Димитров счита още, че обществото ни е станало по-чувствително към тематиката. " Изследвания сочат, че жестокостта към животни е директно обвързвана с свирепост към хора. Изследвания недвусмислено сочат, че в случай че като деца сме били жестоки към животни, то като възрастни има риск да постъпим жестоко и към хора. 

Ето за какво хуманното отношение към животните ще е добре да се включи и към наложителната образователна стратегия за образование на децата ни ", сподели Тихомир Димитров.

Според него е значимо както възпитанието, по този начин и образованието за образуването на хуманно отношение към по-слабите.

Личната отговорност на хората също е от голяма важност. Не е значимо единствено да се подаде сигнал, когато си забелязал сходно грубо отношение към животно. Важно е и да намерим и посочим колкото можем доказателство.

Добре е и персонално да му помогнем, да го заведем на ветеринар, да го възстановим, да му осигурим осиновител. Изисква се човек да се въвлече персонално, с цел да го направи. Не единствено да прехвърляме отговорността на обществото, а да бъдем и цивилен виновни.

Законите у нас за това закононарушение са добре написани, само че самото им приложение не винаги отговоря на това, което е планувано от законодателя, счита още Тихомир Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР